Beacon

Mixed media (geodesic dome, PET bottles, optical fibre, light source)

Beacon is built upon the superstructure of a geodesic dome. Munro says: “I originally came across these domes being made by an independent manufacturer in England; their intended purpose being for use as garden green houses. However, as with many of the pieces I create when I am presented with an object for one purpose; multiple alternatives pop into my head simultaneously”.

Beacon was first created in the Summer of 2013 to raise both awareness and financial support for the UK charity Cancerkin which supports people affected by breast cancer. The piece was constructed at the very top of Long Knoll hill, which lies behind the studio and can be seen from miles around, for just two days with the aim of sending a message of hope to suffers and survivors.

Videos

  • Long Knoll

    Wiltshire, UK 2013